Svartvinbärssylt

En sylt med fin smak och härlig arom! Perfekt på kexet till eftermiddagsteet. Vinbär innehåller mycket pektin, vilket gör sylten lite tjockare.

Du behöver

  • 2 liter svarta vinbär
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Rensa och skölj vinbären. Koka bären mjuka i vattnet och tillsätt sockret.

Låt koka fem minuter och skumma sedan väl. Häll upp sylten i väl rengjorda och värmda burkar. Skruva på locket innan den svalnat och förvara svalt.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Fredrik
31 juli 2011

Tack för bra recept. Av ngn anledning trodde jag att det skulle vara lika stor andel vatten som bär. Får jag föreslå att du använder samma enhet för bären och vattnet, tex 0,2 l vatten.

Bästa hälsningar

Kommentar av Gullan
10 juni 2008

Även om just vinbär innehåller mycket pektin är det ett tips att ta med lite omogna bär i sylten för att få den att tjockna bättre, om man inte vill använda speciellt syltsocker. Ta inte för mycket bara!


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se


Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

Lasagne är pastafavoriten för många. Att varva pastaplattor, vitsås och en god köttfärssås är den klassiska lasagnen.

Men lasagne går att göra på många sätt - en god vegetarisk lasagne eller kanske en variant med kyckling.

Och lasagne är lättlagat, går fort och är enkelt att laga till många. När formen väl är i ugnen så sköter den sig själv och det blir tid att duka och ordna tillbehören.

Servera till? Ja... vad sägs om riven parmesanost, oliver och en sallad? Kanske en skiva vitlöksbröd som aptitretare och gärna ett glas rött till. Trevlig helg från pepparochsalt.se!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...