Rödvinbärssylt

Röda vinbär förtjänar ett bättre öde än att ständigt kokas ner till saft. Gör den här sylten och servera till glass eller som fyllning i bakverk.

Du behöver

  • 1 liter vinbär
  • ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ msk pektin

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Koka samman bär, socker och vatten.

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Tillsätt pektiner utrört i lite vatten och låt koka upp. Skumma och slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mia
31 augusti 2015

Det går lika bra att bara använda skyltsocker när man kokar sylt. Har nyss kokt sylt på rödvinbär blev kanon.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran
4 augusti 2014

Hjälp !

Kokade upp 7 liter röda vinbär, 3 dl vatten, 3kg socker, skummade av,

Tillsatte sedan 6 flaskor pektin

Sylten blir rinnig

Vad ska jag göra ?

Kan den räddas ? Eller hälla ut och vänta till nästa år ?

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Tack perfekt recept! Blir gott till gubben på sin gröt! ;D

Hälsningar Tina Nygren

Kommentar av eila ledin
28 augusti 2010

vad är pektin för något ??????

Redaktionens kommentar
Pektin är ett gelémne som finns i många bär och frukter. Till exempel äpple och citrusfrukter. Det används för att föra sylt och marmelad tjockare i konsistensen.

Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se

Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

pastarecept.nu


Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

En svällande deg som doftar i köket skapar oundvikligen förväntningar. Med en slät vetebulle på fatet smakar ju kaffet alldeles extra bra...

Bullar går förstås att variera med många olika sorters fyllning. Chokladbullar passar den riktiga gottegrisen som hand i handske, men andra hävdar att den klassiska kanelbullen är bäst när det gäller. Vad tycker du?

 bakabullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...