Rödvinbärssylt

Röda vinbär förtjänar ett bättre öde än att ständigt kokas ner till saft. Gör den här sylten och servera till glass eller som fyllning i bakverk.

Du behöver

  • 1 liter vinbär
  • ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ msk pektin

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Koka samman bär, socker och vatten.

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Tillsätt pektiner utrört i lite vatten och låt koka upp. Skumma och slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mia
31 augusti 2015

Det går lika bra att bara använda skyltsocker när man kokar sylt. Har nyss kokt sylt på rödvinbär blev kanon.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran
4 augusti 2014

Hjälp !

Kokade upp 7 liter röda vinbär, 3 dl vatten, 3kg socker, skummade av,

Tillsatte sedan 6 flaskor pektin

Sylten blir rinnig

Vad ska jag göra ?

Kan den räddas ? Eller hälla ut och vänta till nästa år ?

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Tack perfekt recept! Blir gott till gubben på sin gröt! ;D

Hälsningar Tina Nygren

Kommentar av eila ledin
28 augusti 2010

vad är pektin för något ??????

Redaktionens kommentar
Pektin är ett gelémne som finns i många bär och frukter. Till exempel äpple och citrusfrukter. Det används för att föra sylt och marmelad tjockare i konsistensen.

Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

sasrecept.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

Visst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd!

 helgmenyn.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...