Rödvinbärssylt

Röda vinbär förtjänar ett bättre öde än att ständigt kokas ner till saft. Gör den här sylten och servera till glass eller som fyllning i bakverk.

Du behöver

  • 1 liter vinbär
  • ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ msk pektin

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Koka samman bär, socker och vatten.

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Tillsätt pektiner utrört i lite vatten och låt koka upp. Skumma och slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mia
31 augusti 2015

Det går lika bra att bara använda skyltsocker när man kokar sylt. Har nyss kokt sylt på rödvinbär blev kanon.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran
4 augusti 2014

Hjälp !

Kokade upp 7 liter röda vinbär, 3 dl vatten, 3kg socker, skummade av,

Tillsatte sedan 6 flaskor pektin

Sylten blir rinnig

Vad ska jag göra ?

Kan den räddas ? Eller hälla ut och vänta till nästa år ?

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Tack perfekt recept! Blir gott till gubben på sin gröt! ;D

Hälsningar Tina Nygren

Kommentar av eila ledin
28 augusti 2010

vad är pektin för något ??????

Redaktionens kommentar
Pektin är ett gelémne som finns i många bär och frukter. Till exempel äpple och citrusfrukter. Det används för att föra sylt och marmelad tjockare i konsistensen.

Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se


Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

Finns det någonting mera klassiskt i kakväg än sockerkaka? Goda, mjuka och lättbakade. Och med stora variationsmöjligheter.

En luftig och lätt tårtbotten, en saftig och god chokladkaka eller en enkel sockerkaka, som passar fint en vardag? Nu lansera vi receptsajten www.sockerkakor.se inom pepparochsalt.se.

Kanske hittar du en ny favoritkaka redan i dag? Varmt välkommen in bland de nya recepten!

 sockerkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...