Rödvinbärssylt

Röda vinbär förtjänar ett bättre öde än att ständigt kokas ner till saft. Gör den här sylten och servera till glass eller som fyllning i bakverk.

Du behöver

  • 1 liter vinbär
  • ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ msk pektin

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Koka samman bär, socker och vatten.

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Tillsätt pektiner utrört i lite vatten och låt koka upp. Skumma och slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mia
31 augusti 2015

Det går lika bra att bara använda skyltsocker när man kokar sylt. Har nyss kokt sylt på rödvinbär blev kanon.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran
4 augusti 2014

Hjälp !

Kokade upp 7 liter röda vinbär, 3 dl vatten, 3kg socker, skummade av,

Tillsatte sedan 6 flaskor pektin

Sylten blir rinnig

Vad ska jag göra ?

Kan den räddas ? Eller hälla ut och vänta till nästa år ?

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Tack perfekt recept! Blir gott till gubben på sin gröt! ;D

Hälsningar Tina Nygren

Kommentar av eila ledin
28 augusti 2010

vad är pektin för något ??????

Redaktionens kommentar
Pektin är ett gelémne som finns i många bär och frukter. Till exempel äpple och citrusfrukter. Det används för att föra sylt och marmelad tjockare i konsistensen.

Adventsfika

Adventsfika med hembakat

Bjud på klassisk adventsfika till helgen, med mjuka lussebullar och knapriga pepparkakor!

Första adventshelgen är som gjord för fin-fika med vänner eller familj. Ännu har julhetsen inte bitit sig tag och det är för tidigt att börja med det stora julstöket. Istället kan man baka en liten sats bullar eller kakor och njuta av nybakat till glöggen.

Så här inför jul satsar vi på klassiska smaker som vi inte fått på länge: Pepparkakor, lussekatter eller saffranslängd med recept som alltid fungerar. Klassiska pepparkakor eller möra pepparkakor? För den som inte kan bärga sig finns recept för pepparkakshus, kristyr och vita pepparkakor … Men själva passar vi på att adventsfika lite till först!

 julkakor.se

Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

köttbullsrecept.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se


Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar.

Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft!

 bakabullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...