Rödvinbärssylt

Röda vinbär förtjänar ett bättre öde än att ständigt kokas ner till saft. Gör den här sylten och servera till glass eller som fyllning i bakverk.

Du behöver

  • 1 liter vinbär
  • ½ dl vatten
  • 5 dl socker
  • ½ msk pektin

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Koka samman bär, socker och vatten.

Låt sjuda i cirka 10 minuter. Tillsätt pektiner utrört i lite vatten och låt koka upp. Skumma och slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Mia
31 augusti 2015

Det går lika bra att bara använda skyltsocker när man kokar sylt. Har nyss kokt sylt på rödvinbär blev kanon.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran
4 augusti 2014

Hjälp !

Kokade upp 7 liter röda vinbär, 3 dl vatten, 3kg socker, skummade av,

Tillsatte sedan 6 flaskor pektin

Sylten blir rinnig

Vad ska jag göra ?

Kan den räddas ? Eller hälla ut och vänta till nästa år ?

Kommentar av Tina Nygren
19 maj 2011

Tack perfekt recept! Blir gott till gubben på sin gröt! ;D

Hälsningar Tina Nygren

Kommentar av eila ledin
28 augusti 2010

vad är pektin för något ??????

Redaktionens kommentar
Pektin är ett gelémne som finns i många bär och frukter. Till exempel äpple och citrusfrukter. Det används för att föra sylt och marmelad tjockare i konsistensen.

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se


Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan!

Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna.

Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...