Rårörda lingon

Den absolut enklaste sylten att göra, med en frisk och god smak. Går bra att göra på frusna bär, som får tina tillsammans med sockret och rörs när de tinat.

Du behöver

  • 1 liter lingon
  • 3 dl socker

Gör så här:

Varva lingon och socker i en bunke. Rör tills allt socker löst sig helt, tio minuter eller mer. Slå på rena burkar och förvara i kyl. Rårörda lingon håller i veckor i kyl.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Daisy Stigberg
9 juni 2010

Ett jättetrevligt sätt att dela med sig av bra recept det är så roligt att läsa och pröva alla recept är klara och enkla och lätta att följa en eloge det här var bra.

Kommentar av rachel
5 juli 2010

hej!

ja undrar om man kan byta ut sockret till något annat som är nyttigare och smakar lika bra tex fundera ja på råsocker, kanske inte så mycket nyttigare men funkar de eller kommer de att stelna, vilket de brukar göra om man värmer och sedan blandar med något som är kallt. hoppas du förstå va aj menar. Ja undrar också om man inte bara kan röra ihop vatten och lingon, eller håller de inte lika bra eller smakar de inte lika bra. ja vill helt enkelt inte ha socker i de

tackar för svar!

har aldrig gjort lingonsylt förut

Redaktionens kommentar
Du kan använda råsocker eller byta en del mot honung. Men helt utan socker blir det inte lingsonsylt. Och tyvärr finns inget sätt att laga sylt utan socker om du inte vill använda konstgjorda sötningsmedel.
Kommentar av Sten-Åke Lindell
26 oktober 2010

Prov med Blåbär, Hallon och Jordgubbar har gjorts med honung i stället för socker.

80% bär och 20% färskhonung fungerar utmärkt och ger en betydligt bättre syltsmak.

Lokala biodlaren har alltid utsökt färsk naturell honung under sommaren/hösten.

www.biodlarna.se


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu


Baka med äpplen

Äppellängd med honung!

Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel!

En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera.
Stekta äpplen är både enkelt och gott till glass, antingen i panna eller helstekta äpplen i ugn. Och frukten passar som fyllning i både långpannekaka och en elegant äppelmazarin.
För den som gillar klassiskt vetebröd är äppelbullar perfekt fikabröd. Både äppelbullar med mos och äppelbullar med äppelhack är riktigt gott!
Eller så provar du ett nytt, gott recept på vetelängd, fylld med honung och äpple. En riktigt god äppellängd!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...