Rabarbersylt

Rabarber kokar lätt sönder när den kokas till sylt, dessutom mörknar färgen. Det gör att rabarbersylt ibland kan se lite tråkig ut. I detta receptet ingår citronsyra som hindrar frukten från att mörkna och resultatet blir en vacker och god sylt!

Du behöver

  • 2 liter finskuren rabarber (ca 1 kg)
  • 2 dl vatten
  • 8 dl socker (640 g)
  • 2 tsk citronsyra

Gör så här:

Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka en sockerlag på vatten och socker och lägg i rabarbern och citronsyran.

Låt sjuda cirka 20 minuter och skumma.

Häll upp sylten på varma, rengjorda burkar och servera till tillexempel vaniljglass.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Marie
19 maj 2013

Tips: låt den skurna rabarbern dra en stund i sockret istället så det vätskar sig och börja sedan uppkokningen. Alltså strunta i att ha i extra vatten. Det finns redan massor i rabarbern! Finrivet skal från en citron är också gott att ha i.

Kommentar av osignerat
20 juni 2012

Hur länge håller sylten i kylskåpet?

Kommentar av osignerat
12 maj 2011

Hej! Är det 2 liter rabarber skurna i bitar som menas? Går det att använda citronsaft istället för citronsyran? Tacksam för svar.

Redaktionens kommentar
2 liter finskurna rabarber, ja. Och det går att använda citronsaft men doseringen får du prova dig fram till.
Kommentar av Anne Saramo
24 juni 2009

Skall det vara vanligt hushållssocker eller syltsocker? Eller innehåller rabarber Pektin? Jag tror inte det.

Anne Saramo

Redaktionens kommentar
Sylten blir tjockare med syltsocker (pektin), men jag kokar den på vanligt socker.
Kommentar av rachel
5 juli 2010

hej!

undrar när man ska regöra burkar för sylt, vad betyder kall ungn. ja har vanlig ugn

tackar för svar

Redaktionens kommentar
Kall ugn betyder att den är avstängd och inte hunnit bli varm.
Kommentar av jeanette
5 oktober 2008

jätte fin sida leta efter plommonsylt hitta det tackar


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com

Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

helgmenyn.se


Frukostbullar

Andra bullar

Grovt är gott! Med lättbakade små yoghurtbröd får du en bra start på dagen.

Nybakat bröd till frukost är en lyx som de flesta kan unna sig någon gång då och då. Ofta vill vi att det ska gå snabbt och lätt att baka för att det ska bli av på morgonen. Prova ett nytt recept på lättbakade yoghurtbitar som inte behöver rullas till bullar utan skärs i bitar. Lättbakat och gott, men samtidigt fiberrikt. Med rågmjöl och kruskakli får bullarna en fin och rund rågsmak.

Servera med smör, ost och honung. En kanna Earl Grey, favorittekoppen och morgontidningen...

Och skulle du få smak på nybakat så finns det fler recept på goda bullar att prova på.

Godare morgon!

 frukostbullar.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...