Krusbärssylt

En riktig frukostsylt! Passar till nybakade scones eller varför inte på morgonfilen?

Blanda gärna röda och gröna krusbär så ser sylten ännu vackrare ut.

Du behöver

  • 2,5 liter krusbär
  • 3 dl vatten
  • 7 dl socker

Gör så här:

Mogna krusbär ger en finare smak, men krusbär som inte är helt mjuka innehåller mera pektin och ger därför en fastare sylt.

Rensa krusbären noga och skölj dem.

Koka upp vatten och socker till en lag och blanda ner krusbären. Koka i cirka 20 minuter, tills krusbären är helt mjuka och sylten tjocknat.

Slå upp sylten i väl rengjorda och värmda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Palu
7 augusti 2011

Har provat Krusbarsylten nu, tycker den blev valdigt sot. vad kan jag gora har mycket krusbar dom ar goda att ata som dom ar, men kan inte ata sa mycket pa det viset. Har du nagot tips vad jag skall gora ned dessa?

Kommentar av Esther Hansen
10 september 2009

En urläcker dessert får man med en mindre söt krusbärssylt som botten, krossade mandelbiskvier och vispgrädde ovanpå.

Vilken vacker "site" du har här!

Kommentar av osignerat
8 augusti 2010

Tack för tipset ..ska koka krusbärslt nu..

spennande..


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Pajrecept

Fetaostpaj

Någon som gillar fetaost? Kalamata-oliver? Tomater? Här är receptet för er!

pajrecept.se


Pizza

Sportlovsmiddag? Pizza!

I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag!

Pizzabotten, ost och ... tomatsås? Nej, på en vit pizza skippar vi tomatsåsen och får en riktigt krispig botten, penslad med olivolja. Potatis i lövtunna skivor tillsammans med vitlök och färskost blir en elegant, snabblagad pizza. Pizza ai funghi ska förstås toppas med en nypa torkad svamp och smörfrästa champinjoner som gör smaken mustigare. För den som är mindre vågad av sig går capricciosa alltid hem!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...