Hur får jag tjockare sylt?

Hur ska jag göra för att få min havtornssylt tjock? Den blir jättegod i smaken men tyvärr tunn i konsistensen/rinnig.

- Robban

Hej Robban!

Jag skulle köpa fruktpektin i butiken och koka om sylten för att få den tjockare.

Koka upp sylten, blanda pektinet med någon matsked socker och rör ner i den heta sylten. Låt tjockna och häll åter på burk.

(Hur mycket pektin det går åt per kilo sylt står på förpackningen.)

Ett annat sätt är att koka in mycket mera socker i sylten, då tjocknar det också. Men då får du en mycket sötare sylt som dessutom får en annan färgton.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Berith
31 augusti 2012

Alla undrar hur man får havtornsylt tjockare, jag undrar hur man gör havtornsylt för jag hittar inget recept på detta, bara på havtornmarmelad

Mvh

Berith

Kommentar av bettan
28 februari 2012

Kan man göra sylt på Arania

Redaktionens kommentar
Jodå, visst ska man kunna göra sylt på aroniabär! Själv har jag aldrig provat, men sök efter recept på internet. Lycka till!

Fråga kocken!

FreeMarker template error: ?sort_by(...) failed at sequence index 1374 (0-based): The "category" subvariable was not found. The failing instruction (FTL stack trace): ---------- ==> #list content?sort_by("category")?rev... [in template "pos_list_FAQ.ftl" at line 88, column 1] ---------- Java stack trace (for programmers): ---------- freemarker.core._TemplateModelException: [... Exception message was already printed; see it above ...] at freemarker.core.SequenceBuiltins$sortBI.sort(SequenceBuiltins.java:250) at freemarker.core.SequenceBuiltins$sort_byBI$BIMethod.exec(SequenceBuiltins.java:470) at freemarker.core.MethodCall._eval(MethodCall.java:98) at freemarker.core.Expression.eval(Expression.java:111) at freemarker.core.SequenceBuiltins$SequenceBuiltIn._eval(SequenceBuiltins.java:94) at freemarker.core.Expression.eval(Expression.java:111) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:94) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:243) at freemarker.template.Template.process(Template.java:277) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:318) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:76) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:252) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:316) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:91) at com.caucho.server.dispatch.ServletFilterChain.doFilter(ServletFilterChain.java:103) at com.caucho.server.webapp.WebAppFilterChain.doFilter(WebAppFilterChain.java:187) at com.caucho.server.dispatch.ServletInvocation.service(ServletInvocation.java:265) at com.caucho.server.http.HttpRequest.handleRequest(HttpRequest.java:273) at com.caucho.server.port.TcpConnection.run(TcpConnection.java:682) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.runTasks(ThreadPool.java:730) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.run(ThreadPool.java:649) at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...