Hallonsylt

Till chokladkakan, vaniljglassen eller våfflor! Hallonsylt passar till det mesta. Varför inte prova hemgjord hallonsylt i syltgrottorna nästa gång?

Du behöver

  • 2 liter hallon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Skölj hallonen i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt den koka några minuter tills sockret löst sig.

Rör ner hallonen och låt sylten koka cirka 5 minuter. Hallonen ska behålla lite av sin färg.

Slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke

Kommentar av osignerat
7 januari 2013

Hej, jag provade detta med några små ändringar där jag använde mindre av allt och det blev riktigt bra det också...Jag körde på 725 gram hallon med 2 dl vatten och 1,5 dl socker, allt handlar om hur mycket och hur man själv vill ha det! =)

Kommentar av Karolinn
10 december 2012

Finns det inget sätt att koka hallonsylt åt diabetiker? (utan socker) kanske använda Hermesetas lätt strö istället?

Svar av Namn/signatur
21 juli 2013

jag kokar alla sorters sylt med canderel eller hermesetas :-)

Jag tillsätter då melatin för att få den att tjockna.

Svar av Katja
5 augusti 2013

Canderel o Hermesetas fungerar säkert bra men jag som äter "diabetikeranpassad" kost för jämnan har stött på nya produkter såsom Sötin/sukrin och stevia och kokar sylt med dessa och det blir jättebra. 1 kilo bär ca 2 dl sukrin och 1 knivsudd stevia.

Lycka till, själv har jag 2 nykokta burkar på diskbänken just nu :)

Svar av Katja
5 augusti 2013

sorry, glömde säga att jag INTE tillsätter vatten eller andra medel utan endast lite citronsyra.

Har aldrig förstått varför man ska sätta i vatten o geleringsmedel då sylten blir som godast ju naturligare bären är i burken :p

Kommentar av osignerat
8 augusti 2012

SKA DET VARA HALLONBITAR KVAR

Kommentar av Anna
26 november 2011

Hej, kan jag använda frysta hallon i receptet? Hur gör jag då? Tack!

Redaktionens kommentar
Det går utmärkt med frusna bär. Och du kan koka sylt dirkekt på dem eller låta bären tina något.
Kommentar av Kent
13 augusti 2008

Jag tycker sylt är gott

Kommentar av Gustav
8 augusti 2008

hej alla syltsmaker är jättegoda tack för ert stora arbete.


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se


Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

Långjäst bröd i alla ära, men det är inte alltid man har tid att vänta. Använd form av något slag så blir det enklare att lyckas med bröden, även om du låter dem jäsa kort tid. Bröden får stöd under jäsningen och faller inte samman. Dessutom får du jämna bröd utan att forma dem…
Gott grahamsbröd eller nyttigt rågbröd passar i form, precis som det klassiska rostbrödet. Vill du snabbt ha ett lyxigt bröd till maten gör du lätt olivbröd eller ostbröd direkt i långpannan. Gott till många på snabbaste sätt!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...