Hallonsylt

Till chokladkakan, vaniljglassen eller våfflor! Hallonsylt passar till det mesta. Varför inte prova hemgjord hallonsylt i syltgrottorna nästa gång?

Du behöver

  • 2 liter hallon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Skölj hallonen i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt den koka några minuter tills sockret löst sig.

Rör ner hallonen och låt sylten koka cirka 5 minuter. Hallonen ska behålla lite av sin färg.

Slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke

Kommentar av osignerat
7 januari 2013

Hej, jag provade detta med några små ändringar där jag använde mindre av allt och det blev riktigt bra det också...Jag körde på 725 gram hallon med 2 dl vatten och 1,5 dl socker, allt handlar om hur mycket och hur man själv vill ha det! =)

Kommentar av Karolinn
10 december 2012

Finns det inget sätt att koka hallonsylt åt diabetiker? (utan socker) kanske använda Hermesetas lätt strö istället?

Svar av Namn/signatur
21 juli 2013

jag kokar alla sorters sylt med canderel eller hermesetas :-)

Jag tillsätter då melatin för att få den att tjockna.

Svar av Katja
5 augusti 2013

Canderel o Hermesetas fungerar säkert bra men jag som äter "diabetikeranpassad" kost för jämnan har stött på nya produkter såsom Sötin/sukrin och stevia och kokar sylt med dessa och det blir jättebra. 1 kilo bär ca 2 dl sukrin och 1 knivsudd stevia.

Lycka till, själv har jag 2 nykokta burkar på diskbänken just nu :)

Svar av Katja
5 augusti 2013

sorry, glömde säga att jag INTE tillsätter vatten eller andra medel utan endast lite citronsyra.

Har aldrig förstått varför man ska sätta i vatten o geleringsmedel då sylten blir som godast ju naturligare bären är i burken :p

Kommentar av osignerat
8 augusti 2012

SKA DET VARA HALLONBITAR KVAR

Kommentar av Anna
26 november 2011

Hej, kan jag använda frysta hallon i receptet? Hur gör jag då? Tack!

Redaktionens kommentar
Det går utmärkt med frusna bär. Och du kan koka sylt dirkekt på dem eller låta bären tina något.
Kommentar av Kent
13 augusti 2008

Jag tycker sylt är gott

Kommentar av Gustav
8 augusti 2008

hej alla syltsmaker är jättegoda tack för ert stora arbete.


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se


Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

En lasagne kan lagas på en mängd läckra

sätt. Vegetarisk med keso,

gjord på lammfärs eller

varför inte kycklinglasagne?

Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet!

God helg önskar Pepparochsalt!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...