Hallonsylt

Till chokladkakan, vaniljglassen eller våfflor! Hallonsylt passar till det mesta. Varför inte prova hemgjord hallonsylt i syltgrottorna nästa gång?

Du behöver

  • 2 liter hallon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Skölj hallonen i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt den koka några minuter tills sockret löst sig.

Rör ner hallonen och låt sylten koka cirka 5 minuter. Hallonen ska behålla lite av sin färg.

Slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke

Kommentar av osignerat
7 januari 2013

Hej, jag provade detta med några små ändringar där jag använde mindre av allt och det blev riktigt bra det också...Jag körde på 725 gram hallon med 2 dl vatten och 1,5 dl socker, allt handlar om hur mycket och hur man själv vill ha det! =)

Kommentar av Karolinn
10 december 2012

Finns det inget sätt att koka hallonsylt åt diabetiker? (utan socker) kanske använda Hermesetas lätt strö istället?

Svar av Namn/signatur
21 juli 2013

jag kokar alla sorters sylt med canderel eller hermesetas :-)

Jag tillsätter då melatin för att få den att tjockna.

Svar av Katja
5 augusti 2013

Canderel o Hermesetas fungerar säkert bra men jag som äter "diabetikeranpassad" kost för jämnan har stött på nya produkter såsom Sötin/sukrin och stevia och kokar sylt med dessa och det blir jättebra. 1 kilo bär ca 2 dl sukrin och 1 knivsudd stevia.

Lycka till, själv har jag 2 nykokta burkar på diskbänken just nu :)

Svar av Katja
5 augusti 2013

sorry, glömde säga att jag INTE tillsätter vatten eller andra medel utan endast lite citronsyra.

Har aldrig förstått varför man ska sätta i vatten o geleringsmedel då sylten blir som godast ju naturligare bären är i burken :p

Kommentar av osignerat
8 augusti 2012

SKA DET VARA HALLONBITAR KVAR

Kommentar av Anna
26 november 2011

Hej, kan jag använda frysta hallon i receptet? Hur gör jag då? Tack!

Redaktionens kommentar
Det går utmärkt med frusna bär. Och du kan koka sylt dirkekt på dem eller låta bären tina något.
Kommentar av Kent
13 augusti 2008

Jag tycker sylt är gott

Kommentar av Gustav
8 augusti 2008

hej alla syltsmaker är jättegoda tack för ert stora arbete.


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se


Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg!
Är du ute i tid gör du pizzadeg med fördeg. Det är den perfekta degen för den som vill ha riktigt fint lyft och härlig smak på pizzan. Är det lite mera bråttom går det också att äta gott och hembakat – en klassisk pizzadeg med fin smak men utan fördeg. Och behöver du pizzan riktigt snabbt gör du en snabb pizzadeg!
Vill du ta med pizza på utflykt eller stoppa den i lunchlådan utan att den blir oätligt seg? Då behöver du en mjuk botten som får pizzan att smaka bra även dagen efter. Gör mjuk grahamspizza så är det löst!
Och om du som många idag inte tål gluten kan du njuta av en god, glutenfri pizza med den bästa glutenfria pizzadegen! En deg som både håller ihop fint och smakar riktigt fint.
Trevligt pizzabakning!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...