Hallonsylt

Till chokladkakan, vaniljglassen eller våfflor! Hallonsylt passar till det mesta. Varför inte prova hemgjord hallonsylt i syltgrottorna nästa gång?

Du behöver

  • 2 liter hallon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Skölj hallonen i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt den koka några minuter tills sockret löst sig.

Rör ner hallonen och låt sylten koka cirka 5 minuter. Hallonen ska behålla lite av sin färg.

Slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke

Kommentar av osignerat
7 januari 2013

Hej, jag provade detta med några små ändringar där jag använde mindre av allt och det blev riktigt bra det också...Jag körde på 725 gram hallon med 2 dl vatten och 1,5 dl socker, allt handlar om hur mycket och hur man själv vill ha det! =)

Kommentar av Karolinn
10 december 2012

Finns det inget sätt att koka hallonsylt åt diabetiker? (utan socker) kanske använda Hermesetas lätt strö istället?

Svar av Namn/signatur
21 juli 2013

jag kokar alla sorters sylt med canderel eller hermesetas :-)

Jag tillsätter då melatin för att få den att tjockna.

Svar av Katja
5 augusti 2013

Canderel o Hermesetas fungerar säkert bra men jag som äter "diabetikeranpassad" kost för jämnan har stött på nya produkter såsom Sötin/sukrin och stevia och kokar sylt med dessa och det blir jättebra. 1 kilo bär ca 2 dl sukrin och 1 knivsudd stevia.

Lycka till, själv har jag 2 nykokta burkar på diskbänken just nu :)

Svar av Katja
5 augusti 2013

sorry, glömde säga att jag INTE tillsätter vatten eller andra medel utan endast lite citronsyra.

Har aldrig förstått varför man ska sätta i vatten o geleringsmedel då sylten blir som godast ju naturligare bären är i burken :p

Kommentar av osignerat
8 augusti 2012

SKA DET VARA HALLONBITAR KVAR

Kommentar av Anna
26 november 2011

Hej, kan jag använda frysta hallon i receptet? Hur gör jag då? Tack!

Redaktionens kommentar
Det går utmärkt med frusna bär. Och du kan koka sylt dirkekt på dem eller låta bären tina något.
Kommentar av Kent
13 augusti 2008

Jag tycker sylt är gott

Kommentar av Gustav
8 augusti 2008

hej alla syltsmaker är jättegoda tack för ert stora arbete.


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se

Pannkakor

Tortillas

Pannkakor är bra middagsmat! Gör egna tortillas!

pannkakor.se


Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

Gyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet!

Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många.

Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given!

Trevlig helg!

 efterratter.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...