Hallonsylt

Till chokladkakan, vaniljglassen eller våfflor! Hallonsylt passar till det mesta. Varför inte prova hemgjord hallonsylt i syltgrottorna nästa gång?

Du behöver

  • 2 liter hallon
  • 2 dl vatten
  • 6 dl socker

Gör så här:

Skölj hallonen i kallt vatten. Koka en sockerlag av vatten och socker och låt den koka några minuter tills sockret löst sig.

Rör ner hallonen och låt sylten koka cirka 5 minuter. Hallonen ska behålla lite av sin färg.

Slå på rengjorda burkar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke
6 maj 2014

Im not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later. Cheers ceekedkbkdeckgke

Kommentar av osignerat
7 januari 2013

Hej, jag provade detta med några små ändringar där jag använde mindre av allt och det blev riktigt bra det också...Jag körde på 725 gram hallon med 2 dl vatten och 1,5 dl socker, allt handlar om hur mycket och hur man själv vill ha det! =)

Kommentar av Karolinn
10 december 2012

Finns det inget sätt att koka hallonsylt åt diabetiker? (utan socker) kanske använda Hermesetas lätt strö istället?

Svar av Namn/signatur
21 juli 2013

jag kokar alla sorters sylt med canderel eller hermesetas :-)

Jag tillsätter då melatin för att få den att tjockna.

Svar av Katja
5 augusti 2013

Canderel o Hermesetas fungerar säkert bra men jag som äter "diabetikeranpassad" kost för jämnan har stött på nya produkter såsom Sötin/sukrin och stevia och kokar sylt med dessa och det blir jättebra. 1 kilo bär ca 2 dl sukrin och 1 knivsudd stevia.

Lycka till, själv har jag 2 nykokta burkar på diskbänken just nu :)

Svar av Katja
5 augusti 2013

sorry, glömde säga att jag INTE tillsätter vatten eller andra medel utan endast lite citronsyra.

Har aldrig förstått varför man ska sätta i vatten o geleringsmedel då sylten blir som godast ju naturligare bären är i burken :p

Kommentar av osignerat
8 augusti 2012

SKA DET VARA HALLONBITAR KVAR

Kommentar av Anna
26 november 2011

Hej, kan jag använda frysta hallon i receptet? Hur gör jag då? Tack!

Redaktionens kommentar
Det går utmärkt med frusna bär. Och du kan koka sylt dirkekt på dem eller låta bären tina något.
Kommentar av Kent
13 augusti 2008

Jag tycker sylt är gott

Kommentar av Gustav
8 augusti 2008

hej alla syltsmaker är jättegoda tack för ert stora arbete.


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se


Hembakat

Baka bättre bröd!

Hembakat bröd lyfter middagen till en ny nivå. Prova grahamsbröd som får gästerna att jubla!

Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...