Sylt utan socker?

Finns det nåt sätt att koka sylt på utan socker eller sötningsmedel? Då jag inte äter varken det ena eller det andra men ändå skulle vilja ha nåt annat än rårörda bär till dessert o liknande.

Det är inte så mycket sockrets konserverande effekt jag är ute efter då jag ju kan frysa undan, utan mer konsistensen av sylt i motsats till rårörda bär, om ni förstår hur jag menar. Funderar på om man kan tillsätta t ex pektin?

- Camilla

Klurigt att få till sylt utan socker... Men om det, som du skriver, är konsistensen du är ute efter så bör pektin kunna hjälpa. Du kan också koka en tjock kräm av bären, med potatismjöl som bas.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Verse
15 januari 2012

Sukrin är lösningen! Används som socker.

Kommentar av Pontus Kawalec
24 juli 2011

Jag brukade jobba på en Ekologisk handelsträdgård i Järna, Stockholm. Där sålde vi sylt utan socker och sötningsmedel, där dem använde äppeljuice istället! Mycket populärt!


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Lakritskladdkaka

Älskad kladdkaka – nu med lakritssmak!

Baka en av våra mest älskade fika-favoriter och smaksätt den med lakrits i en lakritskladdkaka!

Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde!
Har du 20 minuter på dej kan du trolla fram både klassisk kladdkaka, kladdkaka med choklad, kladdkaka med nötter eller bakad i långpanna för att räckta till många.
Eller så gillar du som vi lakrits och bakar en god lakritskladdkaka! Bjud på en enkel lakrits-kladdkaka eller en kladdkaka med lakrits och choklad. Allra godas just nu tycker vi vårt nya recept på lakritskladdkaka i rutor är. Servera med vispad grädde för en perfekt fika eller efterrätt!

 kladdkakor.se

Sopprecept

Goda soppor

En god soppa till helgen? Många av nya recept på sopprecpt.se!

sopprecept.se

Pastarecept

Bästa helgpastan

Älskade pasta! Byt vardagsmakaroner mot läcker cannelloni i helgen.

pastarecept.nu


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...