Sylt utan socker?

Finns det nåt sätt att koka sylt på utan socker eller sötningsmedel? Då jag inte äter varken det ena eller det andra men ändå skulle vilja ha nåt annat än rårörda bär till dessert o liknande.

Det är inte så mycket sockrets konserverande effekt jag är ute efter då jag ju kan frysa undan, utan mer konsistensen av sylt i motsats till rårörda bär, om ni förstår hur jag menar. Funderar på om man kan tillsätta t ex pektin?

- Camilla

Klurigt att få till sylt utan socker... Men om det, som du skriver, är konsistensen du är ute efter så bör pektin kunna hjälpa. Du kan också koka en tjock kräm av bären, med potatismjöl som bas.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Verse
15 januari 2012

Sukrin är lösningen! Används som socker.

Kommentar av Pontus Kawalec
24 juli 2011

Jag brukade jobba på en Ekologisk handelsträdgård i Järna, Stockholm. Där sålde vi sylt utan socker och sötningsmedel, där dem använde äppeljuice istället! Mycket populärt!


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se


Kladdkakor

Fika genast? Kladdkaka!

Kladdkakan har vunnit svenska folkets hjärtan! Med en lätt nötbotten blir den om möjligt ännu godare.

Visst har caféet på hörnet kladdkaka? Ja, fast den godaste bakar du själv och avgör precis hur kladdig du vill ha den! Kanske en salt och krispig variant med jordnötter eller en lätt kladdkaka med nötter? Mjölkfri eller glutenfri, kladdkakan smakar alltid bra.


Fast med en helt slät kladdkaka, en klick grädde och en kopp kaffe fikar du kanske allra bäst ändå?

 kladdkakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...