Sylt utan socker?

Finns det nåt sätt att koka sylt på utan socker eller sötningsmedel? Då jag inte äter varken det ena eller det andra men ändå skulle vilja ha nåt annat än rårörda bär till dessert o liknande.

Det är inte så mycket sockrets konserverande effekt jag är ute efter då jag ju kan frysa undan, utan mer konsistensen av sylt i motsats till rårörda bär, om ni förstår hur jag menar. Funderar på om man kan tillsätta t ex pektin?

- Camilla

Klurigt att få till sylt utan socker... Men om det, som du skriver, är konsistensen du är ute efter så bör pektin kunna hjälpa. Du kan också koka en tjock kräm av bären, med potatismjöl som bas.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Verse
15 januari 2012

Sukrin är lösningen! Används som socker.

Kommentar av Pontus Kawalec
24 juli 2011

Jag brukade jobba på en Ekologisk handelsträdgård i Järna, Stockholm. Där sålde vi sylt utan socker och sötningsmedel, där dem använde äppeljuice istället! Mycket populärt!


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Vintersoppor

Värmande vintersmaker med råvaror i säsong!

Gråa och kyliga novemberdagar kräver värme inombords. En ångande rotfruktssoppa med fänkål och tomat tinar frusna vintersjälar!

Vintermat måste inte vara lika grå som dagsljuset. Och även om man är miljöklok och väljer mat efter säsong så går det att laga god, vacker och värmande mat i november.
Mota undan förkylningen med basilikasoppa eller gör klassisk, värmande vintersoppa med fisk. Kanske ett långkok på köttsoppa med rotfrukter eller en värmande rödbetssoppa passar en kylig dag när man bara vill vara inomhus?
En vegetarisk gulaschsoppa är en riktigt mustig och värmande vintersoppa. Och så ska man inte glömma ärtsoppan – serverad med grovt bröd är det svårslagen vintermat.
Den som vill krydda soppan lite extra kan prova en rotfruktssoppa med fänkål och chili – en soppa som garanterat värmer i vinterrusket!

 sopprecept.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Kladdkakor

Chokladpaj

Ruggigt ute? Baka en god chokladpaj, med mjuk chokladfyllning!

kladdkakor.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Svamprätter

Pastapytt med kantareller Höstiga smaker av squash och kantareller passar bra i en lättlagad och samtidigt lyxig pastarätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...