Hur länge kan vinbären bo i frysen?

Hur länge kan man förvara vinbär i frysen innan man gör sylt av dem ? Mina har varit fryst sedan förra höst.

- Catherine

Det låter inte som några problem att koka sylt av dem. Har de varit ordentligt inpackade så klarar de sig fint i minst ett år om du ska använda dem till sylt. Bär som ska vara till dekoration och ska ätas tinade, som de är, tål betydligt kortare tid.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Maj Blomberg
23 september 2016

Hej! kan man koka saft av rabarber, röda, svarta vinbär som legat i frysen 8 år rabarber!?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lisbeth
30 juni 2015

Hej hittade blåbär i frysen från 2013 kan man göra sylt av bären.

Kommentar av osignerat
6 december 2012

Om jag kokat sylt på aronia, haft varma burkar, varm sylt tillsatt atamon, lockat burkarna med de samma och ställt dom i kyl så de svalnat, är det då risk för att sylten blivit dålig om kylen gått sönder en natt och sylten förvarats i 15grader i ca 12h?

Redaktionens kommentar
Min gissning är att burkarna klarat sig bra när du varit så noga med konserveringen.
Svar av Wendy
3 mars 2013

I ett hus med tonåringar kan sylt bli glömt framme på bordet en hel dag i rumstemperatur. Är det en engångsförteelse brukar det inte vara någon fara. Är de dessutom oöppnade hade jag absolut inte oroat mig.

Kommentar av Jeanette
16 augusti 2012

Har plommon i frysen som varit frysta i två år.Kan jag använda dessa utan fara till marmelad?

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
27 april 2015

jadå

Kommentar av Lena
26 mars 2011

Jag hittade lingon i frysen. De plockades för 7 år sen. Går de att använda till sylt?

Svar av Sussie
6 juli 2011

Lingon kan man ha frysen nästan hur länge som helst. Inga proble koka sylt om de har varit riktigt packiterade. Lukta på dem om de luktar friskt eller plastpåse. I det senare fallet släng dem.


Fråga kocken!

FreeMarker template error: ?sort_by(...) failed at sequence index 1374 (0-based): The "category" subvariable was not found. The failing instruction (FTL stack trace): ---------- ==> #list content?sort_by("category")?rev... [in template "pos_list_FAQ.ftl" at line 88, column 1] ---------- Java stack trace (for programmers): ---------- freemarker.core._TemplateModelException: [... Exception message was already printed; see it above ...] at freemarker.core.SequenceBuiltins$sortBI.sort(SequenceBuiltins.java:250) at freemarker.core.SequenceBuiltins$sort_byBI$BIMethod.exec(SequenceBuiltins.java:470) at freemarker.core.MethodCall._eval(MethodCall.java:98) at freemarker.core.Expression.eval(Expression.java:111) at freemarker.core.SequenceBuiltins$SequenceBuiltIn._eval(SequenceBuiltins.java:94) at freemarker.core.Expression.eval(Expression.java:111) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:94) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:93) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:265) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:243) at freemarker.template.Template.process(Template.java:277) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:318) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:76) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:252) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:316) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:91) at com.caucho.server.dispatch.ServletFilterChain.doFilter(ServletFilterChain.java:103) at com.caucho.server.webapp.WebAppFilterChain.doFilter(WebAppFilterChain.java:187) at com.caucho.server.dispatch.ServletInvocation.service(ServletInvocation.java:265) at com.caucho.server.http.HttpRequest.handleRequest(HttpRequest.java:273) at com.caucho.server.port.TcpConnection.run(TcpConnection.java:682) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.runTasks(ThreadPool.java:730) at com.caucho.util.ThreadPool$Item.run(ThreadPool.java:649) at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se


Tårtor

Tårtor för alla tillfällen

Sommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen!

Gräddtårtan förknippas starkt med kalas, prova en ovanligt god variant med lemon curd i fyllningen! När de färska bären börjar komma lyfts de fram fint i en härlig pannkakstårta.

Alla kan baka tårta! Marängtårta med moccagrädde blir klar på en kvart med färdiga bottnar. Eller överraska med en nyskapande fyllning av hallon, lakrits och passionsfrukt. Variera med olika bär och garnera efter din egen fantasi. Lycka till med tårtkalaset!

 bakatårta.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...