Choklad- och hallonsylt

En annorlunda och läcker sylt till glass eller våfflor!

1 burk

Du behöver

  • 1 l hallon, frysta går bra
  • 4-5 dl muscovadosocker eller rårörssocker
  • 150 g mörk choklad (minst 70 procent), grovhackad

Gör så här:

Blanda hallon och socker i en kastrull och låt sjuda i ungefär en kvart.

Skumma av om det behövs. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta ner i sylten.

Låt svalna en stund och häll sedan upp i glasburk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 december 2013

hur mkt sylt blir det?

Redaktionens kommentar
En mellanstor burk.
Kommentar av saga
17 november 2010

Hur länge håller den sig??

Svar av Mia
22 mars 2011

Om du gör rent dina burkar med att hälla i kokande vatten i burken, skruva på locket. Skaka burken med vattnet och sedan låter det stå så under tiden du kokar sylten och sedan häller av vattnet och i med sylten i burken och på med locket driekt (du får använda grytlappar så att du inte bränner dig), så kommer din sylt att hålla i minst 6 månader, men antagligen ännu längre. Oftast så får du vaccum i burken om du grö så här och då blir det ju heelt lufttätt och därmed är hållbarheten nästan obegränsad. lycka till!!!

Svar av LcE
25 juli 2011

Stæll burkarna upp och ned då du hæller i sylten så har du garanterat ett vakum och sylten håller en evighet

Kommentar av KriZ
11 september 2009

Den verkar ju lite... Annorlunda... Men den verkar också jättegod :)


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Långpannebröd

Bröd till maten

Ibland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan?

hembakatbrod.se


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...