Choklad- och hallonsylt

En annorlunda och läcker sylt till glass eller våfflor!

1 burk

Du behöver

  • 1 l hallon, frysta går bra
  • 4-5 dl muscovadosocker eller rårörssocker
  • 150 g mörk choklad (minst 70 procent), grovhackad

Gör så här:

Blanda hallon och socker i en kastrull och låt sjuda i ungefär en kvart.

Skumma av om det behövs. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta ner i sylten.

Låt svalna en stund och häll sedan upp i glasburk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 december 2013

hur mkt sylt blir det?

Redaktionens kommentar
En mellanstor burk.
Kommentar av saga
17 november 2010

Hur länge håller den sig??

Svar av Mia
22 mars 2011

Om du gör rent dina burkar med att hälla i kokande vatten i burken, skruva på locket. Skaka burken med vattnet och sedan låter det stå så under tiden du kokar sylten och sedan häller av vattnet och i med sylten i burken och på med locket driekt (du får använda grytlappar så att du inte bränner dig), så kommer din sylt att hålla i minst 6 månader, men antagligen ännu längre. Oftast så får du vaccum i burken om du grö så här och då blir det ju heelt lufttätt och därmed är hållbarheten nästan obegränsad. lycka till!!!

Svar av LcE
25 juli 2011

Stæll burkarna upp och ned då du hæller i sylten så har du garanterat ett vakum och sylten håller en evighet

Kommentar av KriZ
11 september 2009

Den verkar ju lite... Annorlunda... Men den verkar också jättegod :)


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Cheesecake

Citronkakan

Citronkräm och färskost förvandlar kakan till riktigt läcker efterätt! Prova en kall cheesecake med hemlagad lemoncurd till helgen!

cheesecake.nu

Kladdkakor

Lyxig kladdkaka

Dags för en härlig långfika i helgen? Prova nya, goda recept på kladdkaka med jordnötter!

kladdkakor.se


Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

Mamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee.

 bakakaka.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...