Choklad- och hallonsylt

En annorlunda och läcker sylt till glass eller våfflor!

1 burk

Du behöver

  • 1 l hallon, frysta går bra
  • 4-5 dl muscovadosocker eller rårörssocker
  • 150 g mörk choklad (minst 70 procent), grovhackad

Gör så här:

Blanda hallon och socker i en kastrull och låt sjuda i ungefär en kvart.

Skumma av om det behövs. Ta bort kastrullen från plattan och låt chokladen smälta ner i sylten.

Låt svalna en stund och häll sedan upp i glasburk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
20 december 2013

hur mkt sylt blir det?

Redaktionens kommentar
En mellanstor burk.
Kommentar av saga
17 november 2010

Hur länge håller den sig??

Svar av Mia
22 mars 2011

Om du gör rent dina burkar med att hälla i kokande vatten i burken, skruva på locket. Skaka burken med vattnet och sedan låter det stå så under tiden du kokar sylten och sedan häller av vattnet och i med sylten i burken och på med locket driekt (du får använda grytlappar så att du inte bränner dig), så kommer din sylt att hålla i minst 6 månader, men antagligen ännu längre. Oftast så får du vaccum i burken om du grö så här och då blir det ju heelt lufttätt och därmed är hållbarheten nästan obegränsad. lycka till!!!

Svar av LcE
25 juli 2011

Stæll burkarna upp och ned då du hæller i sylten så har du garanterat ett vakum och sylten håller en evighet

Kommentar av KriZ
11 september 2009

Den verkar ju lite... Annorlunda... Men den verkar också jättegod :)


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Helgtips

Pasta + sås= helgmiddag

Pasta är vardagslösningen framför andra. Men en god pastasås förvandlar spagettin till helgmiddag.

pastarecept.nu

Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

pajrecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...