Björnbärssylt

Mogna björnbär ger en härlig sylt med fin sommarsmak.

Cirka 2 liter sylt

Du behöver

  • 3 liter björnbär
  • 2-4 dl vatten*
  • 900 g socker

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Sjud bären i vattnet några minuter, tillsätt sockret och låt koka upp.

Låt sylten koka i cirka 10 minuter och slå upp i väl rengjorda och varma burkar.

* Mängden vatten som behövs kan variera beroende på hur saftiga bären är men också på hur lös eller fast sylt du föredrar. Är bären mycket saftiga eller närapå blöta behövs knappt något extra vatten - men även då kan det vara bra att tillsätta lite vatten för att inte sylten ska bränna när du koka upp bären.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
11 september 2012

blev super, använde endast lite vatten och resultatet blev toppen!!!

Kommentar av Sally
21 augusti 2012

Receptet funkar bättre utan något vatten alls. Jag tog bara 3 dl men även med en massa "panik-pektin" blev sylten ändå i lösaste laget. För söt blev den också. Tradigt med recept som inte ens har provats innan de läggs ut. =(

Redaktionens kommentar
Tråkigt att receptet inte blev bra. Alla recept ska vara provlagade men ibland blir det trots det fel och ibland blir resultatet olika beroende på hur bären är. Vi ska dock titta igenom receptet.
Kommentar av frida
26 augusti 2011

supergod och enkel dig gillar jag:)

Kommentar av Peter
28 augusti 2010

jag går och gör den här sylten nu. bums.


Vintersoppor

Soppan som värmer i vintermörkret!

Vegetariska soppor är klimatbra, billigt och supergott! Prova en krämig jordärtskockssoppa som enkel festmat.

Soppor är smart mat. Värmande i vintermörkret, lättlagade och enkla att ha färdiga om tiden inte räcker till. Med bröd eller krutonger är kvällsmaten färdig. Och en god soppa med nybakat bröd är också riktigt festmat. Lagar du soppa på råvaror i säsong får du dessutom miljö-bra mat. Och billig!
Därför slår vi gärna ett slag för rotfrukter och lagar potatissoppa, morotssoppa eller rödbetssoppa. Enkla recept med få ingredienser som ändå mättar och har massor av smak. Eller kanske en mustig rotfruktssoppa med fänkål?
Vår senaste favorit är ett nytt recept på jordärtskockssoppa. Smakrik och krämig blir den en perfekt helgrätt eller förrätt. Förförsikt gott, klokt billigt och sjukt lyxigt!

 sopprecept.se

Vetebullar

Äppelbullar

Nybakat till helgen? Få bullar slår mjuka äppelbullar med kardemumma!

bakabullar.se

lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

pastarecept.nu


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...