Björnbärssylt

Mogna björnbär ger en härlig sylt med fin sommarsmak.

Cirka 2 liter sylt

Du behöver

  • 3 liter björnbär
  • 2-4 dl vatten*
  • 900 g socker

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Sjud bären i vattnet några minuter, tillsätt sockret och låt koka upp.

Låt sylten koka i cirka 10 minuter och slå upp i väl rengjorda och varma burkar.

* Mängden vatten som behövs kan variera beroende på hur saftiga bären är men också på hur lös eller fast sylt du föredrar. Är bären mycket saftiga eller närapå blöta behövs knappt något extra vatten - men även då kan det vara bra att tillsätta lite vatten för att inte sylten ska bränna när du koka upp bären.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
11 september 2012

blev super, använde endast lite vatten och resultatet blev toppen!!!

Kommentar av Sally
21 augusti 2012

Receptet funkar bättre utan något vatten alls. Jag tog bara 3 dl men även med en massa "panik-pektin" blev sylten ändå i lösaste laget. För söt blev den också. Tradigt med recept som inte ens har provats innan de läggs ut. =(

Redaktionens kommentar
Tråkigt att receptet inte blev bra. Alla recept ska vara provlagade men ibland blir det trots det fel och ibland blir resultatet olika beroende på hur bären är. Vi ska dock titta igenom receptet.
Kommentar av frida
26 augusti 2011

supergod och enkel dig gillar jag:)

Kommentar av Peter
28 augusti 2010

jag går och gör den här sylten nu. bums.


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se


Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen.

Gröt blir ett snabbt och stadigt mellanmål. Prova mättande hirsgröt eller gör mannagrynsgröten till en riktigt härlig mannagrynspudding!

 bärrecept.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...