Björnbärssylt

Mogna björnbär ger en härlig sylt med fin sommarsmak.

Cirka 2 liter sylt

Du behöver

  • 3 liter björnbär
  • 2-4 dl vatten*
  • 900 g socker

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Sjud bären i vattnet några minuter, tillsätt sockret och låt koka upp.

Låt sylten koka i cirka 10 minuter och slå upp i väl rengjorda och varma burkar.

* Mängden vatten som behövs kan variera beroende på hur saftiga bären är men också på hur lös eller fast sylt du föredrar. Är bären mycket saftiga eller närapå blöta behövs knappt något extra vatten - men även då kan det vara bra att tillsätta lite vatten för att inte sylten ska bränna när du koka upp bären.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
11 september 2012

blev super, använde endast lite vatten och resultatet blev toppen!!!

Kommentar av Sally
21 augusti 2012

Receptet funkar bättre utan något vatten alls. Jag tog bara 3 dl men även med en massa "panik-pektin" blev sylten ändå i lösaste laget. För söt blev den också. Tradigt med recept som inte ens har provats innan de läggs ut. =(

Redaktionens kommentar
Tråkigt att receptet inte blev bra. Alla recept ska vara provlagade men ibland blir det trots det fel och ibland blir resultatet olika beroende på hur bären är. Vi ska dock titta igenom receptet.
Kommentar av frida
26 augusti 2011

supergod och enkel dig gillar jag:)

Kommentar av Peter
28 augusti 2010

jag går och gör den här sylten nu. bums.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakakaka

Mera choklad!

Måttlighet ska vara en dygd. Men det kan väl inte gälla choklad? Ju mer klassisk, fransk chokladkaka, desto bättre!

bakakaka.se

Chokladkakor

Rött i chokladen

En riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant?

bakakaka.se


Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat.
Variera den klassiska köttfärspajen och gör köttfärspaj med fetaost. Prova viltfärspaj eller lammfärspaj – smakrikt och ett bra miljöval om du väljer kött. Gillar du pajer med ost finns förutom klassiker som västerbottenostpaj, varianter på fetaostpaj och god chèvrepaj. En kikärtspaj eller tomatpaj blir ett bra tillbehör på buffén eller som en enkel, kryddig lunch!

 pajrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...