Björnbärssylt

Mogna björnbär ger en härlig sylt med fin sommarsmak.

Cirka 2 liter sylt

Du behöver

  • 3 liter björnbär
  • 2-4 dl vatten*
  • 900 g socker

Gör så här:

Rensa och skölj bären. Sjud bären i vattnet några minuter, tillsätt sockret och låt koka upp.

Låt sylten koka i cirka 10 minuter och slå upp i väl rengjorda och varma burkar.

* Mängden vatten som behövs kan variera beroende på hur saftiga bären är men också på hur lös eller fast sylt du föredrar. Är bären mycket saftiga eller närapå blöta behövs knappt något extra vatten - men även då kan det vara bra att tillsätta lite vatten för att inte sylten ska bränna när du koka upp bären.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
11 september 2012

blev super, använde endast lite vatten och resultatet blev toppen!!!

Kommentar av Sally
21 augusti 2012

Receptet funkar bättre utan något vatten alls. Jag tog bara 3 dl men även med en massa "panik-pektin" blev sylten ändå i lösaste laget. För söt blev den också. Tradigt med recept som inte ens har provats innan de läggs ut. =(

Redaktionens kommentar
Tråkigt att receptet inte blev bra. Alla recept ska vara provlagade men ibland blir det trots det fel och ibland blir resultatet olika beroende på hur bären är. Vi ska dock titta igenom receptet.
Kommentar av frida
26 augusti 2011

supergod och enkel dig gillar jag:)

Kommentar av Peter
28 augusti 2010

jag går och gör den här sylten nu. bums.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se

Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

frukostbullar.se


Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter!
Prova ett enkelt grundrecept på lättbakad och billig sockerkaka. Smaksätt den efter eget tycke eller gör en god citronsockerkaka med nytt recept. Lätt att lyckas med, saftig och med en fin citronsmak.
Citron eller choklad? En god chokladsockerkaka är aldrig fel. Eller en vanlig, saftig sockerkaka som håller länge utan att bli torr.
Vill du prova någonting annorlunda bakar du en gammaldags sockerkaka, utan fett och med lika delar ägg, socker och mjöl. Roligt och riktigt gott.
Glutenfritt? Javisst! Det går fint att baka glutenfri sockerkaka. Här är ett nytt recept med mandel och chokladtäcke!
Ha en riktigt skön fikastund!

 sockerkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...