Äppelmos med kanel

Äppel och kanel är en oslagbar kombination! Med hela kanelstänger blir burkarna också vackra att se på.

Har du en matberedare med passertillsats använder du den ? annars kan du följa receptet.

Du behöver

  • 2 kg äpplen
  • 600 gram socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk mald kanel
  • 6-8 kanelstänger (en per burk färdigt mos)
  • 1 tsk citronsyra
  • (ev natriumbensoat)

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och koka upp.

Låt moset koka samman tills det är slätt. Tag av från värmen och rör eventuellt i två kryddmått natriumbensoat. Rör ner kanelen och blanda väl. Slå på rengjorda burkar och lägg en kanelstång i varje burk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Pia Ekman
17 oktober 2009

Jag har plockat av ca 8 liter kvittenfrukt frpn vår buske. Går det att göra sylt, finns recept? Jag har en råsaftscentrifug, kan jag använda den på något sätt?

Svar av Namn/signatur
27 augusti 2011

Kvittengele är stort i spanien, gott till ost' i spanien heter det membrillo

Kommentar av Ann-Christine
20 september 2010

Jag tillsatte även 2 tsk flytande vaniljarom, jättegott!


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu

Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

julkakor.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...