Äppelmos med kanel

Äppel och kanel är en oslagbar kombination! Med hela kanelstänger blir burkarna också vackra att se på.

Har du en matberedare med passertillsats använder du den ? annars kan du följa receptet.

Du behöver

  • 2 kg äpplen
  • 600 gram socker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk mald kanel
  • 6-8 kanelstänger (en per burk färdigt mos)
  • 1 tsk citronsyra
  • (ev natriumbensoat)

Gör så här:

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Rör ut citronsyran i vattnet och slå över frukten. Tillsätt socker och koka upp.

Låt moset koka samman tills det är slätt. Tag av från värmen och rör eventuellt i två kryddmått natriumbensoat. Rör ner kanelen och blanda väl. Slå på rengjorda burkar och lägg en kanelstång i varje burk.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Pia Ekman
17 oktober 2009

Jag har plockat av ca 8 liter kvittenfrukt frpn vår buske. Går det att göra sylt, finns recept? Jag har en råsaftscentrifug, kan jag använda den på något sätt?

Svar av Namn/signatur
27 augusti 2011

Kvittengele är stort i spanien, gott till ost' i spanien heter det membrillo

Kommentar av Ann-Christine
20 september 2010

Jag tillsatte även 2 tsk flytande vaniljarom, jättegott!


Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

kycklingrecept.nu

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se


Scones

Majsscones

När solen tittar fram känns det helt rätt med solgula scones! Baka goda majsscones och njut dem nybakta.

Mat äter vi förstås oavsett väder, men när solen nu börjat lysa varmare blir man ofta sugen på någonting lätt och gott. Scones passar utmärkt som solig försommarfika! Någonting snabbare går det knappast att hitta och så enkelt att alla klarar av att baka dem. Men framförallt är det så gott med nybakade scones...

Prova ett extra soligt recept med majsmjöl i degen! Majsscones går fint att servera med smör, marmelad och vanlig hårdost. Men de smakar också fint tillsammans med en bit ädelost eller en skiva lufttorkad skinka.

Solig vårfika önskar pepparochsalt.se!

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...